Chleb żytni IG
400g
.
Składniki
mąka pszenna, ( mąka pszenna, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy, enzymy amylolityczne), mąka żytnia, woda, nasiona słonecznika, siemię lniane, nasiona dyni, płatki owsiane, otręby pszenne, emulgatory (mono - i diglicerydy kwasów tłuszczowychestryfikowane kwasem mono - diacetylowinowym E472e i lecytyna słonecznikowa E322), drożdże, sól
Wartości odżywcze
| Wartości odżywcze | na 100g | na porcję (50g) |
|---|---|---|
| Wartość energetyczna | 1083 kJ/287 kcal | 541kJ/143kcal |
| Białko | 9,2g | 4,6g |
| Węglowodany | 41g | 20,5g |
| cukry | 2,5g | 1,25g |
| Tłuszcz | 8,2g | 4,1g |
| kwasy tłuszczowe nasycone | 1,2g | 0,6g |
| Błonnik | 3,8g | 1,9g |
| Sód | 372mg | 186mg |
| Sól | 1,05g | 0,52g |

Nasze sklepy
