Kanapka razowa z serem
150g
Składniki
mąka żytnia 2000, mąka żytnia 720, woda, ser żółty 13,78%* [mleko, sól, bakterie fermentacji kwasu mlekowego, stabilizator: chlorek wapnia], majonez [olej rzepakowy(68%), woda, żółtko jaja, ocet spirytusowy cukier, skrobia, sól, gorczyca, przyprawy, przeciwutleniacz], papryka, ogórek, sałata, drożdże
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | na 100g | na porcję (50g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 799 kJ/191kcal | 399,5kJ/95,5kcal |
Białko | 6,8g | 3,4g |
Węglowodany | 29,3g | 14,65g |
cukry | 1,7g | 0,85g |
Tłuszcz | 5,9g | 2,95g |
kwasy tłuszczowe nasycone | 2g | 1g |
Błonnik | 3,3g | 1,65g |
Sód | 372mg | 186mg |
Sól | 1g | 0,5g |